Aldrig mer

23 Maj

Lördagen i sin bästa skrud. Bubbel OCH rötjut. Yes! Burgare med hemmagjorda pommes – dubbelt kött och extra ost! Naturgodis såklart. Och ja, med ett lätt?! motstånd ska jag se Eurovision. Vi får se hur länge jag håller mig vaken – det brukar vara en måttstock på hur bra ett program eller en film är. Lilla A sa igår att jag borde få betala halva priset när jag går på bio eftersom jag i alla fall sover mig igenom halva filmen. Det är ju så enkelt att sova bakom 3D-glasögon.

Den här dagen har jag brottats med mängder av tankar. Ställningstagande. Vad är värt vad? Flera gånger kom jag fram till: Ska aldrig mer.. Så här kommer det. Min lista på vad jag aldrig mer vill göra.

Jag ska aldrig mer behandla mig själv som skit. Jag ska aldrig mer döma mig. Jag ska aldrig mer klanka ner på mig själv. Jag ska aldrig sluta lyssna på vad min kropp högt och tydligt säger. Jag ska aldrig mer låta andra vuxnas behov gå före mina egna. Jag ska aldrig mer acceptera något jag känner är helt fel för mig. Jag ska aldrig mer göra saker för att tillfredsställa andras behov när det blir destruktivt. Jag ska aldrig mer ha relationer där jag ger utan att få. Jag ska aldrig mer ignorera magkänslan. Jag ska aldrig mer sälla mig i ledet och försöka passa in. Jag ska aldrig mer tycka att livet är orättvist. Jag ska aldrig mer vara bitter. Jag ska aldrig mer låta mig själv komma på nån annan plats än den första.

Jag känner det i hela kroppen. Det är nåt på gång. Nåt jag inte kan sätta fingret på. Men jag känner det i hela kroppen. Åsa säger att man aldrig ska ignorera en sån känsla. En kräfta litar på en annan kräfta.
Det börjar falla på plats. Bitarna finns där. Nu ska de bara placeras rätt i pusslet. Jag har förtröstan. Jag har tron. Jag har tiden. Dessutom känner jag mig trygg i det. Jag har tid!
Jag tror att allt som sker har en mening. Att alla möten och relationer har ett syfte. Att universum sållar bort det oviktiga för att visa oss det essentiella. Det som verkligen betyder nåt. Jag kunde vara bitter här där jag sitter med en trasig kropp. Men nej, jag är inte bitter. Jag är hoppfull! Nåt större väntar på mig. Nu när allt onödigt är avskalat finns bara det viktiga kvar. Jag lyssnar. Jag lever. Jag svarar. Med ett leende på läpparna kan jag från hjärtat säga att det ordnar sig. En förändring är på väg. Allt kommer bli bra.

flaws

Annonser

Ett svar to “Aldrig mer”

  1. raskabojava maj 28, 2015 den 12:09 e m #

    Klart att du ska lita på en annan kräfta.. Hon har ju rätt.. 😉💜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: