Kylarn

23 Mar

Varför är det inte nån som uppfinner en substans som taggar ner de där jäkligt bra men oftast rent idiotiska idéerna? Jag skulle stå först i kön för ett exemplar eller 10. Som vanligt är min hjärna kreativ i överkant. Infallen hopar sig och allt låter så fantastiskt när jag tänker det. Det låter  till och med fantastiskt när jag säger det högt. Högt för mig själv. Högt till andra. Kruxet är väl att alla inte håller med. Såna människor i min närhet som funnits vid min sida och både sett val, reaktioner, beteenden och alla känslor som kommer eftersläntrande. Ändå har jag svårt att lyssna. För jag vet ju bäst – eller hur? Ingen känner mig och min kropp som jag?! Så jag blundar lite till – släpper lös den kreativa jäkeln som för fullt planerar och organiserar i min skalle. Planerna rusar och är nästan färdigsmidda innan jag får en käftsmäll från höger. En till från vänster. Käftsmällar av kärlek. Käftsmällar av oro. Käftsmällar av ilska. Det är klart att jag reflekterar och lyssnar. Samtidigt som det tickar till lite extra i hjärtat av den där längtan.

Jag tänker alltid: Det blir annorlunda nästa gång. Jag har lärt mig nu. Jag kan hantera det den här gången. Det kommer inte bli likadant.
Men.. Det resonemanget är väl antagligen som att gång på gång parkera i en lyktstolpe.
Jag gjorde för övrigt det. Parkerade i en lyktstolpe. Kylarn på bilen spräcktes såklart. Men det hände bara en gång. Än så länge.

Varför är det så lätt att vara klok, snäll och omtänksam mot andra samtidigt som det inte är lika noga med en själv? Borde det inte vara lite som att först ta på sig själv syrgasmasken och sen hjälpa andra?

Idag behövs inga beslut tas. Inga alls. Jag lägger de här tankarna på ”väntelistan” i skallen, längst bak i kön med alla andra infall och fantastiska idéer. Jag fortsätter ta emot käftsmällar från mina vänner. Även om det gör ont så förtjänar jag det säkerligen.

vänner

Kärlek ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: