Vegetarisk Korma – Recept

17 Jan

Jag fortsätter med mitt sug efter vegetariskt då och då. Nu har jag varit sugen på en Korma ett längre tag så igår lagade jag en sats. I min variant finns det både blomkål, kikärtor, grönsaker, kokosmjölk och mandlar. Den blev smakrik med ett fint tuggmotstånd.

Vegetarisk Korma 2-3 port

1 huvud blomkål (eller ca 250g frysta buketter)
1 förp kokta kikärtor
1 morot
1 paprika
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 förp kokosmjölk
Garam masala – efter smak
1 näve mandlar (helst med skal)
kokosolja att steka i

Gör så här:

1. Skär lök och vitlök i tunna skivor. Strimla paprika, skala och skär moroten i tunna halvmånar. Finhacka chilin.
2. Fräs grönsakerna i några minuter. Tillsätt garam masala och  kokosmjölken och låt koka ihop på medelvärme några minuter
3. Tillsätt blomkålen och låt dem koka med i några minuter. Tillsätt därefter kikärtorna. Låt dem bli genomvarma. Tillsätt mandlarna sist så de behåller sin knaprighet.

Servera med exempelvis ris

korma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: