Jag minns att jag gjorde gottebollar som jag kallade för Yogibollar för några år sen.
Idag gjorde jag en ny variant på dem, skippade chokladen utanpå (det blir en annan gång) och tillsatte kakaonibbs inuti istället. De har även fått en touch av pepparkaka – kan det bli mer passande?
Pepparkaksbollar 12 st
1 dl cashewnötter
1 dl kokos
100g färska dadlar (ca 1o st)
3 msk raw kakao (eller vanlig)
1/2 msk pepparkakskrydda (recept här)
1 krm vanlijpulver
1 msk kakaonibbs
2 msk espresso (ev mer)
Kokos att rulla bollarna i
Gör så här:
1. Mixa cashewnötterna så att det fortfarande finns lite bitar kvar. Lägg över i en bunke
2. Mixa kokos med pepparkakskrydda och kakao. Lägg över i bunken.
3. Mixa dadlarna och lägg över det i bunken.
4, Tillsätt vaniljpulver och kakaonibbs. Blanda ihop ingredienserna väl.
5. Tillsätt espresson och rör ihop till en smet, den ska vara lite kladdig.
6. Dela smeten i 12 delar, rulla till bollar och rulla dem sedan i kokosen.
Ställ i frysen/kylen en timme.
Sen är de färdiga att avnjutas – gärna med en stark espresso!
Ett svar to “Pepparkaksbollar”