Pulled Pork

8 Nov

Den Lilla Ligisten vaknar alltid tidigt – alla dagar förutom om det är en dag då vi har bråttom. Då sover hon så det knappt går att väcka henne. Men eftersom det är lördag så tyckte hon en bra tid var 05.50. Jag kände mig pigg och utsövd då också till skillnad från de andra sjusovarna i familjen. Tända ljus, en kopp kaffe och sen var vi igång. Jag bestämde redan igår att vi skulle laga Pulled Pork till middag. Så den förberedde jag och slängde in i ugnen där vid 07.
Barbecuesåsen kokade jag igår liksom att jag även då gjorde den picklade rödlöken. Rödlöken är superenkel att göra och går fort som bara den om man skulle råka äga en liten mandolin.

Grytan med köttet har fått stå i ugnen i 100 grader i nästan 7 timmar. Mört! Nu är den färdig och ”riven” och behövs bara värmas på till middagen. Till köttet ska jag servera pitabröd, riven ost, avokado, rostad lök, picklad lök, sallad, gurka,tomat, majs och cremé fraiche. Julmust till och en skvätt vin vill jag nog också ha. Perfekt med en middag som i stort sett sköter sig själv, jag har vänta karrén ett par gånger under dessa timmar. Enda nackdelen är väl att det inte alls ser så gott ut på bild!

bbqsås  pulledporkrå

pulledpork pulledpork1

färdigpulled

Så här gör du den picklade rödlöken:

Picklad rödlök

2 stora lökar
1 dl ättikssprit 12%
3 dl vatten
1/2 krm salt
1 dl socker/sötningsmedel

Skala och skiva löken tunt – eller använd en mandolin.
Koka upp lagen och låt den svalna.
Lägg löken i en glasburk med lock. Häll över lagen och låt det stå kallt minst 1 dygn.

rödlök

Smaklig Spis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: