Uppoffring som mamma (Eller surmorsan från Transylvanien 2)

29 Jul

Ibland tror jag att nån skojar med mig! Igår skulle vi hyra en film – kollade så den fanns inne och vi tog med oss ungarna och stack. Vi letade och letade och tydligen så kunde filmerna vara huller om buller ibland och inte alls där de skulle??? sa personen i kassan. Så tillslut for vi därifrån utan film. Surt. Dessutom hade jag lovat att vi skulle köpa kinamat. Jag hade planerat att ta chiliscampi och wokade grönsaker. Vi kom till första kinarestaurangen – stängt. Andra kinarestaurangen – stängt. Då for vi hemåt mot vår BBQ-restaurang. STÄÄÄNGT! Så det blev en massa småplock från ICA Kvantum istället. Supergott det med men inte vad vi planerat. När jag stod och skar upp ribsen så slant jag på ett ben och skar mig rakt genom nageln in i köttet under. Det sprutade blod och för första gången i mitt liv så höll jag på att tuppa av. Så då var det färdigskuret för min del. Stora A vågar numer inte ge mig äran att hålla i en kock-kniv.

Imorse när vi vaknade sken solen. Fantastiskt. Så efter frukosten stack jag iväg och tränade. Det blev ett riktigt bra pass – även om det gjorde ont i fingret när jag körde bicepscurl. Även magen och triceps fick sig en genomkörare. Jag hade aningen bråttom hem då Stora A skulle jobba kväll så jag struntade i cykeln och stack hem direkt istället. När lunchen var uppäten tog jag med ungarna + lilla A´s kompis på långpromenad. Efter vägen gick vi förbi badplatsen och det var dit vi for direkt efter promenaden när vi hämtat cyklar och badkläder. Och det är väl här surmorsan från Transylvanien spelar sin roll.

Stora ungarna hade tagit med sig flytleksaker – en uppblåsbar Alien och en uppblåsbar Späckhuggare. Efter en del tjabbel killarna emellan och lite för mycket bus så låg späckhuggaren i vattnet. Det blåste en del och den lilla uslingen for rakt ut i vattnet, sekunden efter kommer en stor båt och vågorna drar djuret ännu längre ut i vatten och över på andra sidan älven. Suck! Så killarna försöker ta sig dit – varav lilla A´s kompis (som för övrigt är gipsad och har bandage) halkar och får vatten i gipset. Att det sen finns mängder av brännässlor gör ju inte humöret bättre på killarna. Medan de försöker fånga djuret så har Mr Alien blåst ut i vattnet. Dubbelsuck! Lilla A grinar och kompisen är upprörd. Och då inser jag ganska snabbt att jag bör göra min uppoffring som surmorsa. Jag klättrar ner för brännässle-slänten, kliver på ett fågellik, glider i leran, bränner både armar och ben och kommer sen skitbrun upp med späckhuggaren. Och då är det Mr Aliens tur. Med lera upp till knäna får jag tag i honom med en pinne. Efter det tog jag ungarna och cyklarna och for hem.

Nu ska jag pusta innan det är dags att göra sin husmoderliga plikt – plocka ur diskmaskinen och dammsuga upp allt pärlsocker som på ett konstigt sätt spridit sig från chokladbollarna jag bakade igår över alla golv i huset.

Vad vore en dag på Kreta, med en drink i ena handen och en bok i den andra?

Annonser

Ett svar to “Uppoffring som mamma (Eller surmorsan från Transylvanien 2)”

  1. skotornet´s webmaster juli 31, 2009 den 7:19 e m #

    Oj oj oj, vilka två dagar… Håll i hatten säger jag bara… Nu måste väl ändå din otur vara över för det här året *ler*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: