Beroende

20 Aug

Jag tror aldrig jag sett mig själv som fullfjädrad beroende av någonting. Inte förrän igår. Middagen var uppäten (fantastisk lasagne som jag gjorde på aubergine istället för lasagneplattor till mig) bordet avdukat och maken föreslår kaffe. Visst! Jag dricker verkligen tokmycket kaffe och efter maten är det extra gott. Öppna skåpet och fram med burken, gah, nästan tom. Jag börjar måtta och inser till min förtvivlan att det inte räcker till två och absolut inte räcker till morgonkaffe till mig dan därpå. Maken säger lite snällt att han kan dricka te istället. Glöm det säger jag och rycker åt mig cykelnyckel och börs och kutar sen ut i regnet och manövrerar cykeln till affären. Då gick det upp ett stort ljus. Jag är totalt och hemskt extremt kaffeberoende. Jag gillar inte fenomenet beroende men så länge det är kaffe och så länge det ger mig den tillfredsställelse det gör så känns det ändå hyfsat. Men vilket uppvaknande?

Hur som helst. Igår körde jag ben. Ett bra pass för benen skriker idag. Särskilt vaderna och baksida lår. Marklyft is da shit även om det är skitjobbigt och framförallt ångestladdat. Och det är väl så det ska vara för att få de bästa resultaten? Mitt nya sätt att behärska och glömma suget är att tugga tuggummi och sticka fula fyrkanter. Funkar skitbra. Jag får ofta frågan : Vad ska du sticka? Och svaret blir alltid, typ ingenting och vad som helst. Hur dum får man bli? Nu har jag ialla fall en massa fyrkanter i olika storlekar som ligger och skräpar, ifall nån vill ha ;).

Jag har dessutom varit ett latarsel. Jag har dissat kameran och struntat i att ta kort, det har ju nästan blivit som ett mantra här hemma.

– Mamma, den här maten ser ju snygg ut, ska du inte ta kort på den?

Här kommer ialla fall två bilder, ganska kass kvalitet och vinkel men ändå bilder på superdupergod mat. Kyckling och broccoligratäng med ajvar och biffar med ugnrostade morötter och kantarellstuvning. Mums!

Idag pirrar det lite i magen. Jag är nämligen en sån däring som inte har körkort ÄN. Men nu är det tänkt att det ska bli av. Jag ska skriva in mig på körskolan idag och jag har även tänkt boka in några körlektioner. Teorin kommer inte bli något problem då jag har lätt för att läsa in saker, det stora kruxet kommer när jag ska sätta mig i bilen och sladda runt på stadens gator. Be ware eller nåt. Men ett körkort är ju alltid bra att ha säger dom som vet och nu känns det som det är dags. Så jag får helt enkelt ta pirret och sätta mig på bussen, bara en kopp kaffe till.

På återseende

2 svar to “Beroende”

 1. Erika den 8:51 e m #

  Hehe då är vi TVÅ om det beroendet.. Kaffe och tuggumi. Gärna ihop. Inget slår den kombinationen. Det är min stora last.
  Kommer på mig själv med att bli smått panik slagen om jag glömt ett paket hemma och inte har något att tugga på med mig.. Gärna ett helt fack i väskan med olika varianter och smaker. Då är jag LUGN och TRYGG och har valmöjligheter. Och om jag-ve och fasa- inte skulle ha tillgång till tuggumi eller kaffe så finns det nog inga gränser för vad jag skulle kunna göra för att få tillgång till det. Sjukt eller vad?! Kul att jag inte är ensam i kaffe träsket.. Ha en skön kväll! KRAM

 2. missnenya den 6:09 f m #

  Haha ja jag är verkligen sjukt störd när det gäller det där. 😉
  Skönt att vi ialla fall är två.

  Idag vaknade jag upp till spöregn. Gissar att du vaknade upp till annat?

  *KRAM*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: