Som en pensionerad husfru

30 Jun

Exakt så känner jag mig! Som en pensionerad husfru som för all framtid kommer vägra att laga mat för att hon redan lagat sitt register och vägrar bjuda på råris till rynkande små barnnäsor. En husfru som suckar högt när barnen skriker ljudligt att de minsann varken gillar lök, konserverade ELLER färska champinjoner. Ungar som blir ”mätta” efter två tuggor nyttig havregrynsgröt med kanel och äppelmos och istället ber om glass och bullar 5 minuter efter frukosten dukats bort. En husfru som känner sig äldre än sina år då soltorkade tomater, oliver, färsk basilika och saftiga fikon plockas bort från tallrikarna till fördel av mera brunsås eller lingonsylt. En husfru som känner att hon egentligen inte passar så bra bland hemtrillade köttbullar, dillkött och kalops, en husfru som hellre skulle tillbringa sin tid i en lantlig by någonstans runt medelhavet, plockandes med citroner, stora lila fikon, mörkt svarta oliver. Sittandes under ett svalkande träd med en kopp hett starkt kaffe och inte känna sig som en husfru!

Som sagt, idag känner jag mig som en gammal utdragen husfru. Det känns som om alla mina matideer har tagit slut. Jag får paniktina kycklingfilé och köttfärs för att göra mest ingenting med. Och dessutom skall jag imorgon lunch uppbringa nån fantastisk rätt som ungar råkar gilla då jag tänkte vara en sjyst husfru och inte skrämma bort sonens kompisar med kalamataoliver, soltorkade tomater eller hemska tanke : Rå lök!

Vad i helskotta ska jag laga? Det är svårt att vara barnvänlig när man är en stor motståndare till fabriksgjorda köttbullar men samtidigt inte har orken (som det känns nu) att göra egna.

Kaffebryggaren fungerar dock som den ska, ger mig kaffe på beställning. Hur lyxigt är det inte att ha nykokt kaffe när man kommer hem från sin morgonpromenix?

2 svar to “Som en pensionerad husfru”

  1. Kerstin den 10:56 f m #

    Jag förstår precis vad du menar!!!
    om ändå alla tänkte som vi =)

  2. missnenya den 10:59 f m #

    Haha ja, tänk vilken underbar värld vi skulle leva i, kantade av oliver och soltorkade tomater samtidigt som en grek i stråhatt bjuder på raki och vattenmelon! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: